Over mij

Eva Maria Valer Melchor, geboren en getogen in La Rioja, brengt in Nederland met vinos Y más bijzondere, smaakvolle en authentieke Rioja wijnen die met respect voor moeder aarde gemaakt Zijn. “Het allerleukste van mijn bedrijf is dat ik mijn geboortestreek en mijn woonland bij elkaar breng. Ik ben opgegroeid tussen de wijngaarden en de ambachtelijke wijnmakerij. Als kind hielp ik met de druivenoogst. In Nederland Rioja wijn brengen, geeft me vreugde en energie”. Hieronder verteld ze hoe ze in 2010 op het idee van vinos Y más kwam:

Geschiedenis

Ruim 10 jaar geleden zat ik op een zonovergoten dag naast mijn vader in zijn Volkswagen Santana, onderweg van het vliegveld van Bilbao naar mijn geboortedorp in La Rioja. Ik zat op de bijrijdersstoel en terwijl met het raampje half open de warme zomerwind in mijn gezicht blies, keek ik uit over de vele wijngaarden die passeerden. Naarmate we dichter bij huis kwamen, passeerden er steeds meer wijngaarden die ik kende. Toen we langs de wijngaard kwamen die ooit door mijn familie bewerkt werd, waande ik me eventjes terug in de tijd. Ik dacht eraan hoe ik hier als klein meisje vele jaren bij de druivenoogst had meegeholpen en met mijn neefjes en nichtjes de grootste lol had gehad bij het met de voeten persen van de druiven. Een licht nostalgisch gevoel maakte zich meester van mij.

"Het gesprek"

‘Mis je het?’ vroeg mijn vader.
‘Wat?’ vroeg ik.
‘Nou ja, het oogsten, stampen en de Rioja wijn…’
‘Ja…hoe wist je dat?’
‘Je bent een Riojana, het zit in je aderen.’
Ik had het eigenlijk nog nooit bewust gemerkt, maar mijn vader had het goed waargenomen.
‘Zou je daar niet weer eens iets mee willen doen?’
‘Met de wijn?’
‘Ja, daar houden ze in Nederland toch ook wel van?’
‘Ja, maar de wijnen die vanuit hier Nederland bereiken zijn vaak de industriële wijnen, niet de ambachtelijke die wij maakten.’
‘Dat klinkt als een gat in de markt!’
‘Hahaha, meen je dat nou?’
‘Tuurlijk! Morgen breng ik je langs de beste ambachtelijke wijnhuizen van onze provincie om eens te kijken wat ze voor ons kunnen betekenen!’

Het resultaat

Zo gezegd, zo gedaan en het leuke was dat mijn vader veel van de wijnmeesters waarbij we langs gingen persoonlijk kende. De rest is geschiedenis. Inmiddels breng ik met dit bedrijf op een prachtige wijze mijn geboorteland en woonland bij elkaar, iets wat me echt energie geeft. Ik werk met drie hele bijzondere wijnhuizen met echte authentieke, ambachtelijke wijnmeesters en jawel, ook een wijnmeesteres, die zelfs heerlijke biologische wijn maakt! Lees meer over de wijnhuizen waarmee ik werk onder ‘wijnhuizen’. U kunt zelf een wijnproeverije aanvragen als u deze wilt organiseren, dit kunt u doen door contact met ons op te nemen via het contact formulier op de contact pagina.